Caspar van Hoek

IAE

‘Kennis en kwaliteit bij elkaar brengen en effectief inzetten’

Ik deed de opleiding HTS-bouwkunde, HBO-bedrijfskunde en post-HBO-opleiding op het gebied van inkoop en aanbesteding. Inmiddels heb ik meer dan 35 jaar ervaring in de bouwwereld, voornamelijk opgedaan in het aannemersbedrijf. De laatste twaalf jaar was ik werkzaam als zelfstandig adviseur en projectmanager in het maatschappelijk vastgoed en onderwijshuisvesting.  In die periode ben ik ook vier jaar wethouder geweest, met onder andere vastgoed, sport en cultuur in de portefeuille.

De afgelopen jaren heb ik onder andere enkele projecten gedaan, zoals de bouw en verbouw van een sociaal-cultureel centrum, het realiseren van een laboratorium in een onderdeel van een bestaand gebouw, de nieuwbouw van een basisschool, de verbouw van een techniekvleugel van een ROC en de verbouw van een monumentale basisschool. Deze projecten heb ik begeleid van initiatief tot oplevering. Momenteel ben ik actief in de begeleiding van het totale onderhoud en de renovaties van een scholenkoepel, betrokken bij de planvorming van een sociale werkplaats en de uitvoering van een woon-zorgcomplex met 184 wooneenheden.

Mijn kracht is een brede kennis van bouwprocessen en verhoudingen in de bouwkolom; sterk in het managen van projecten, waarbij kennis van aanbestedingen en inkopen heel goed van pas komen. Ik beschik over een groot analytisch vermogen en weet kennis en kwaliteit bij elkaar te brengen en op een effectieve manier in te zetten.