Ruud van den Bosch

Facilitairvormgevers

Dienstverleningen integraal vormgeven om te komen tot de beste samenwerkingen

Ik ben facilitair opgeleid en heb altijd hoge waarde gehecht aan het dienstbaar zijn richting anderen; duidelijk met elkaar bespreken wat de verwachtingen zijn en hierin niet te schromen.

Jaren ervaring heb ik in Accommodatie en Hospitality management en in het vertalen van dienstverleningsconcepten naar exploitaties en de optimale inzet richting het primaire proces. Mijn vertrekpunt is met samenwerkende mensen én samenwerkende organisaties het beste naar boven halen uit producten, diensten en de beleving ervan.

‘Samen komen tot het beste resultaat’ klinkt logisch maar dat vraagt om een gedegen plan van aandacht ondersteund door een breed scala aan stakeholders op strategisch, tactisch en operationeel niveau!

Mijn facilityexpertise ben ik gaan verfijnen met interne dienstverlenende processen zoals de afdeling Human Resources (HR), Informatietechnologie (IT) en Communicatie. Met deze integrale verfijning heb ik een hoge mate van organisatie sensitiviteit ontwikkeld richting Operatie, Bestuur en Politiek.

Het ultieme steven is om met goed in hun vel zittende medewerkers de ambities van hun organisatie te bereiken.

Senior Project- en Lijnmanagement ervaringen heb ik opgedaan binnen bedrijven, organisaties overheid en gemeente. Vanuit mijn projectrollen ben ik gewend om te werken met architecten, bouwers, inrichters, cultuur en overige gebouwgebruikers (incl. VVE’s). Samen zorgen we ervoor dat de dienstverlening goed vertaald wordt in de nieuw te realiseren werk-/ontmoeting-/woon- omgevingen.

Ook deed ik ervaringen op met verhuizingen, herinrichtingen en (ver)nieuwbouw waarbij goed het participatieproces opgezocht werd met de gebouwgebruikers.

‘Cultuur is mensenwerk, mensen scheppen culturen, houden ze in stand om vervolgens weer te veranderen’. Het is voor mij een uitdaging om hier als FM-professional een terugkerende bouwsteen in te zijn!